Japanilainen keittiömestari Norihito Endo kokkaa Salongissa lokakuussa

Syksyn ainutlaatuisin ravintolaelämys koetaan Finnjävelissä lokakuun viimeisellä viikolla 25.–28.10. Silloin Michelin-tähtiravintola Finnjävel Salonki saa vierailevaksi keittiömestarikseen japanilaisen ruokakulttuurin supertähden Norihito Endon.

Endo on 37-vuotias japanilaisen keittiön mestari ja perinteisen sushitaiteen uudistaja, josta on tullut hyvin suosittu niin Japanissa kuin kansainvälisestikin. Endo haki nuorena kokkina oppia kolmen Michelin-tähden keittiömestarilta Hachiro Mizutanilta, joka piti legendaarista Sushi Mizutani-ravintolaansa Tokion Ginzassa. Tämän jälkeen Endo työskenteli kolmen Michelin-tähden Sushi Saitossa, jossa häntä opetti Takashi Saito, yksi maailman parhaista sushikeittiömestareista. Nykyisin hän pitää perinteistä ja modernia japanilaista kulinarismia yhdistelevää Ebisu Endo -ravintolaansa Tokion Ebisussa.

Finnjävel Salonkiin Endo luo menun, jonka luovuus kumpuaa kauden suomalaisista raaka-aineista. Seitsemän ruokalajin menukokonaisuudessa koetaan, kuinka huippukeittiömestari yhdistää muun muassa poron, peuran ja taimenen japanilaiseen makumaailmaan ja estetiikkaan. Annokset edustavat sekä Finnjävelin tyyliä että Norihito Endon filosofiaa, jossa traditiot tuodaan elegantisti tähän päivään. Osan menun annoksista suunnittelee Finnjävel Salongin keittiömestari Tommi Tuominen. Vierailunsa aikana Norihito Endo nähdään Finnjävel Salongissa salin puolella, jossa hän viimeistelee annoksia sekä kertoo asiakkaille ruokafilosofiastaan ja erikoismenun annoksista.

Seitsemän ruokalajin Finnjävel X Endo -menu (168 €, valittavana juomapaketti 128 €) on tarjolla neljänä iltana, keskiviikosta lauantaihin 25.–28.10. Illallinen alkaa klo 18:00 ja herkutella saa iltamyöhään klo 23:30 saakka. Lisäksi lauantaina 28.10. klo 13:00 tarjoillaan lounaana 5 ruokalajin menu (98 €, valittavana juomapaketti 89 €). Kyseisinä päivinä tarjolla ovat ainoastaan nämä erikoismenut. Annoksissa Finnjävel Salonki voi huomioida gluteenittoman, laktoosittoman ja pähkinättömän ruokavalion. Kasvismenua tai muuta erikoisruokavaliota ei valitettavasti voida toteuttaa.

PÖYTÄVARAUKSET: 0300 472 340 tai salonki@finnjävel.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *