Värttinä

ARTISTI-ILLALINEN –
VÄRTTINÄ 40v 28.2. KLO 18.00

FINNJÄVELIN SALI JUHLISTAA KALEVALAN PÄIVÄÄ TIISTAINA 28.2. JA JUHLASSA MUKANA VÄRTTINÄ!

Ilta käynnistyy klo 18.00 kokoontumisella Finnjävelin Salissa. Illan aikana lauteille nousevat Värttinä-yhtyeen Mari Kaasinen, Susan Aho sekä Karoliina Kantelinen. Keikan lomassa nautiksellaan Finnjävelin upea, 5 ruokalajin menukokonaisuus inspiroituneena Karjalasta.

Illalliskortti vain 85 € / vieras
Sisältää: 5 ruokalajin illallisen, kahvin/teen sekä 2-osaisen juhlakeikan.

Huomioimme ennakkoon ilmoitetut allergiat ja erikoisruokavaliot illan menussa. Salin sommelier on valinnut menulle myös sopivia juomavaihtoehtoja, joista kerromme mielellämme lisää paikan päällä.

VÄRTTINÄ:

Helmikuun 28. päivä on paitsi Kalevalanpäivä, juhlitaan silloin myös toista suurta merkkipäivää: Tasan 40 vuotta sitten Rääkkylässä Pohjois-Karjalassa kirjoitettiin suomalaisen musiikin historiaa.

Oli vuosi 1983, kun Kaasisen tuvan pöydän ääressä perustettiin paikallisten lasten yhteinen Värttinä-ryhmä. Aluksi riehakas revohka lausui runoja, mutta siirtyi pian laulamaan lauluja, joiden tarinoita ammennettiin Kalevalasta ja Kantelettaresta. Vuodet vierivät, kokoonpano muuttui ja tiivistyi. Virtuoottinen kansanmusiikkiyhtye ja sen eturivissä ”korkeelta ja kovvoo” laulaneet nuoret ja voimakastahtoiset karjalaisnaiset nousivat rytinällä ilmiöksi Suomessa ja ulkomailla.

OTA YSTÄVÄT MUKAAN JA VARAA PAIKKASI TÄHÄN HUIKEAAN ILTAAN ALTA:

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ!